TIDSREJSEN I EJBY MOSE. D. 12. - 26. oktober 2017. Glostrup Bibliotek

En Tidsrejse I Ejby Mose
Særudstilling på Glostrup Bibliotek
Åbning: D. 12. oktober 2017. Kl. 16.00 – 22.00.
Udstillingsperiode: D. 13. - 26. oktober 2017. Kl. 07.00 – 22.00

På Naturens Dag d. 10. september 2017 fandt der en kollektiv udgravning af affaldsbjerget i Ejby Mose sted. Muldens forsegling blev brudt af byens borgere, der gravede sig mere end 80 år tilbage i tiden, til dengang hvor Ejby Mose stadig var en aktiv losseplads. Landskabet i Ejby Mose har på under 100 år udviklet sig fra tørvegrav og losseplads til det rekreative område og levested for plante-og dyreliv, vi oplever i dag.

Nu kan du opleve samlingen af fortidens objekter her på Glostrup Bibliotek, som huser denne særudstilling. Der bringes fokus på en spændende del af Glostrups lokalhistorie på unik og fantasifuld vis, for det er nogle ganske særlige genstande, der er blevet fundet i mosejorden. Efterfølgende er alle objekter blevet beskrevet af hver sin finder. Ud over samlingen af fund, består udstillingen af stemningsbilleder fra udgravningen, en historisk tidslinje, der rummer fortiden, men også fremtiden - for hvor længe vil materialer som læder, metal, glas og plastik være om at blive nedbrudt i naturen? Mange børn brugte lossepladsen som legeplads, Erling Bojsen var en af dem, og du kan læse hans barndomsminder fra perioden 1966-1972.

Denne særudstilling giver os et indblik i fortidens forbrug og peger samtidigt på fremtidens udfordringer, der gemmer sig i landskabet under vores fødder. Affaldsbjerget fungerer som et stort køleskab, der forlænger nedbrydningstiderne betydeligt.
En Tidsrejse i Ejby Mose blev til i tæt samarbejde med Glostrup Kommune og der gives et stort tak til Glostrup Bibliotek, Glostrup Lokalhistorisk Arkiv, arkæolog Mie Pedersen, assistenterne Mathias Pedersen, Lisa Jürgensen, Sofie Thorhauge og Jamie Neubert Pedersen.

Læs mere på:
www.kolonien.org

Fotograf: Sisse Stroyer